Vicca.dk – Ugens Butik

Bag hver butiksfacade gemmer der sig en spændende historie. Hver uge fremhæver vi en butik og deler historien bag – fortalt med butiksejerens egne ord. Skal din butik være den næste? Så klik ind og ansøg her

Ugens Butik: Vicca.dk i Hjallerup

I denne uges skal vi til Hjallerup i Nordjylland, hvor Charlotte Thyrring Engsig – med god hjælp fra Pia – sælger skoleudstyr og hjælpemidler til børn i butikken Vicca.dk, der – som navnet antyder – også har en webshop tilknyttet.

“Vi sælger kvalitets skoletasker og skoletilbehør. madkasser, drikkedunke, leg og lær, motorik og hjælpemidler til børn”, fortæller Charlotte. “Vi er en nichebutik, da vores koncept ikke findes andre steder. Butikken er indrettet som en oplevelsesbutik hvor børnene kan prøve mange af tingene.”

Historien bag butikken

Charlotte har altid drømt om at starte sin egen butik og brænder for at hjælpe børn godt på vej i deres liv. “Jeg har på mine egne børn set, at hvis man leger lærdom ind, så kommer man meget langt. Jeg har også lært at motorisk udvikling og indlæring hænger meget sammen, og med de rette hjælpemidler kan børn udvikle sig meget.”

Charlotte startede vicca.dk i august 2015 og flyttede i november 2016 til en ny og dobbelt så stor butik. Kombination af en fysisk butik og webshop er ifølge den glade ejer guld værd. “Vi får så meget ud af kommunikationen med vores kunder i butikken og lærer utroligt meget af vores kunder. Mange af vores produkter findes normalt ikke i fysiske butikker, så vi har en del kunder der har fundet os online, men gerne kører for at se produkterne.”

Kunderne er både private og offentlige, og butikken er indrettet, så f.eks. institutioner kan komme på besøg med børnene og prøve produkterne.

Sådan blev Charlotte butiksejer

Charlotte er uddannet bogholder i en boghandel og har arbejdet som selvstændig bogholder i mange år.
“Jeg trængte til nyt brændstof til hjernen og til at give mig selv nye udfordringer, hvilket jeg har fået på online delen og det er mega spændende.”, fortæller hun.

Pia, som er ansat i vicca.dk, er i sin tid udlært hos BR, men havde gået ledig i lang tid. Hun er i dag en god hjælp for Charlotte: “Pia er ansat på at have den rette holdning og gå på mod og vokser i jobbet hver dag. Hun leverer en fantastisk kundeservice!”

Mere optur end nedtur

Vicca.dk er jo en ung butik, så de har ikke oplevet en decideret svær tid, men udfordringen er at få fortalt at butikken eksisterer. Så den væsentligste opgave er at vækste mere end de gør.

“De sidste 3 mdr. har været gode. Nu begynder folk at kende os, mund til mund begynder at virke. Fagfolk henviser til os.” siger Charlotte.

Sådan bruger butikken internettet

I Charlotte og Pias øjne er kombinationen af fysisk butik og webshop fremtiden.

“Kunderne i den fysiske butik giver os meget feedback, som vi kan bruge i vores arbejde på webshoppen – og webshoppen giver kunderne mulighed for at sidde i fred og ro og tjekke produkterne. Og så kan vi nå hele landet og ikke kun vores nærområde.”

Vicca.dk har i den seneste weekend haft et Facebook opslag, der indtil videre har nået over 211.000 personer og med rigtige mange delinger og kommentarer. Det er virkelig super reklame for vicca.dk, der på den måde får god glæde af de nye medier!

Hvilket råd ville du give en ny butiksejer?

“Min force er at jeg har stor erfaring indenfor mange områder og har fået oparbejdet et stort netværk. Jeg tænker, det må være den største udfordring for en ny butiksejer. Så mit råd er at sørge for at komme ind i nogle professionelle netværk, hvor man kan sparre med andre iværksættere og finde hjælp og støtte på de områder, man ikke har stor erfaring indenfor. Plus det er vigtigt at sætte sig ind i alle aspekter af virksomheden, så man ikke bliver nød til at stole blindt på andre.”

Her finder du Vicca.dk

Den fysiske butik finder du i Hjallerup Centret og online shoppen finder du her: Vicca.dk

Du kan også følge butikken på både Facebook og Instagram

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *